Holečko i Džunko podporujú v druhom kole volieb Bauera

NETKY.SK • 19 November 2013, 12:20 • 2 min
Holečko i Džunko podporujú v druhom kole volieb Bauera

KOŠICE - V druhom kole volieb predsedu Košického samosprávneho kraja vyslovili svoju podporu kandidátovi Rudolfovi Bauerovi aj dvaja neúspešní kandidáti z prvého kola Jozef Holečko a Jaroslav Džunko. Vyzývajú svojich voličov, aby podporili Bauera. Informovali o tom dnes na tlačovej besede.

slovakia

left justify in out

Rudolfa Bauera podporuje aj laureát ocenenia Biela Vrana, bývalý učiteľ Oto Žarnay. „Na vlastnej koži som sa presvedčil, že nastal čas na zmenu, aby čierne vrany odišli z vedenia Košického samosprávneho kraja. Vyzývam všetkých učiteľov, aby sa nebáli, prejavili svoj názor a aktívne zapojili do volieb a dali svoj hlas Rudolfovi Bauerovi, ktorý je zárukou zmeny na úrovni celého kraja vrátane školstva,“ povedal Žarnay. Ako dodal, je to jeho prvá výzva a podpora konkrétnemu politikovi. "Som vnútorne presvedčený, že len ak nastúpi Rudolf Bauer budú sa riešiť nahromadené problémy v kraji a školstve. Som učiteľ, nikdy som nemal ambíciu vstúpiť do politického života a ani som nad tým zatiaľ neuvažoval,“ povedal Žarnay. 

Rudolf Bauer uviedol, že aj vo voľbách do vyšších územných celkov by malo platiť dvakrát a dosť. Po ôsmich rokoch kraj potrebuje zmenu. Dodal, že s týmito podporovateľmi nemá písomnú dohodu o spolupráci, ale po voľbách, ak bude županom, bude s nimi v kontakte a bude s nimi spolupracovať. 

Druhé kolo regionálnych volieb sa bude konať v sobotu 23. novembra. V prvom kole skončil Rudolf Bauer (kandidoval za KDS) druhý so ziskom vyše 24,5 percenta. Pred ním skončil súčasný predseda KSK Zdenko Trebuľa, kandidát strany Smer-SD s podporou SMK a Most Híd, ktorý v prvom kole regionálnych volieb na post predsedu Košického samosprávneho kraja získal vyše 48,5 percenta hlasov zúčastnených voličov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona