Holcim a Lafarge sa majú zlúčiť do polovice roka 2015

NETKY.SK • 18 November 2014, 09:36 • 2 min
Holcim a Lafarge sa majú zlúčiť do polovice roka 2015

ZÜRICH - Švajčiarsky cementárenský koncern Holcim v utorok potvrdil, že fúziu s francúzskym konkurentom Lafarge plánuje zavŕšiť v prvej polovici budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Obe firmy podľa vyhlásenia očakávajú, že schvaľovací proces pred úradmi na ochranu hospodárskej súťaže zavŕšia do konca februára. Zlúčením má vzniknúť najväčší producent cementu na svete s ročnými tržbami viac ako 40 mld. USD. Podmienky fúzie skúmajú Európska komisia, ak aj regulačné úrady v 15 krajinách. Aby nová spoločnosť získala súhlas regulátorov, musí predať aktíva, ktoré jej prinášajú v tržbách 3,5 mld. eur ročne a zamestnávajú zhruba 10 tis. ľudí. Zmluvy s novými majiteľmi predmetných aktív chce Holcim podľa vyhlásenia z utorka podpísať do konca januára. Holcim tento mesiac informoval, že do 20. októbra, kedy uplynul konečný termín na podanie nezáväzných ponúk, firma zaevidovala vyše 60 návrhov na prevzatie aktív. 

 

Koncern Holcim pôsobí aj na Slovensku, a to prostredníctvom spoločnosti Holcim (Slovensko), a. s. ktorá je na domácom trhu najväčším výrobcom a dodávateľom stavebných materiálov a súvisiacich služieb. Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri SR od 1. februára 1992. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona