Holandský súd odsúdil muža za urážku kráľa Viliama Alexandra

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 17:20 • 2 min
Holandský súd odsúdil muža za urážku kráľa Viliama Alexandra

HAAG - Holandský súd dnes odsúdil 44-ročného muža na 30 dní väzenia za to, že holandského kráľa Viliama Alexandra nazval "vrah, sexuálny násilník a zlodej". Súd tak uplatnil zriedkavo využívaný zákon proti urážaniu panovníka. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorého totožnosť nezverejnili v súlade so zákonmi na ochranu súkromia, strávil pred procesom dva týždne vo väzbe a po dnešnom verdikte súdu vo východoholandskom meste Zwolle si už nemusí za mrežami odpykať zvyšok trestu, keďže jeho polovica je podmienečná.


Podľa rozsudku muž, ktorý sa narodil v Turecku, napísal krivé obvinenia na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook. Takisto tam zverejnil fotomontáž blížiacej sa popravy extrémistami, pričom tvár jednej z obetí je na snímke nahradená tvárou kráľa Viliama Alexandra.


Súd vyhlásil, že "takéto konanie nie je v našej spoločnosti prípustné".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies