Holandský Shell začne pri Bulharsku s prieskumnými vrtmi

NETKY.SK • 26 Marec 2019, 12:03 • 2 min
Holandský Shell začne pri Bulharsku s prieskumnými vrtmi

SOFIA - Počas dnešného dňa padlo vyhlásenie ropného koncernu Royal Dutch Shell, že od budúceho mesiaca má v pláne začať s prieskumnými vrtmi v Čiernom mori pri brehoch Bulharska. Cieľom je podľa vyjadrenia spoločnosti hľadať náleziská ropy a zemného plynu.

slovakia

left justify in out

Ešte predtým, ako Shell uzavrel zmluvu o prieskumných vrtoch s Bulharskom v roku 2016, spojil sa so spoločnosťami Repsol (Španielsko) a Woodside Energy (Austrália). Nie je náhoda, že Shell začal hľadať náleziská práve v tejto oblasti. Bulharsko si od tejto zmluvy veľa sľubuje, pretože pokiaľ by sa výskum podaril, nebolo by už závilé od dodávok plynu z Ruska.

 

img

 

"S partnermi a s dobrými údajmi sme pred 18 mesiacmi začali s prípravou na prieskumné vrty. Tento mesiac sa vrtná súprava presunie na lokalitu a očakávame, že 1. apríla začneme s vŕtaním," povedal novinárom šéf bulharskej pobočky Shell Alexander Kayes.

 

img

 

Prieskumné vrty v časti 1 až 14 pobrežného bloku s názvom Chan Kubrat budú prebiehať v 1 a pol kilometrovej hĺbke a očakáva sa, že celková dĺžka výskumu potrvá zhruba 3 mesiace. V novembri francúzsky ropný gigant Totaland so svojim partnermi OMV a Repsolstarted začali s tretím vrtom v pridelenom bloku, ktorý je vedľa bloku Shell v Čiernom mori.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies