Holandský premiér vyzval Kyjev, aby zastavil boje pri mieste pádu boeingu

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 14:07 • 2 min
Holandský premiér vyzval Kyjev, aby zastavil boje pri mieste pádu boeingu

PARÍŽ - Holandský premiér Mark Rutte vyzval ukrajinské orgány, aby zastavili bojové operácie v blízkosti miesta pádu malajzijského lietadla.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra ITAR-TASS.
     

Holandské ministerstvo pre bezpečnosť a spravodlivosť medzitým uviedlo, že skupine holandských a austrálskych odborníkov sa ani dnes, tretí deň po sebe, nepodarilo z Donecka dostať na miesto pádu boeingu kvôli ťažkým bojom v oblasti.
     

Holandsko a Ukrajina podpísali v pondelok dohovor o vytvorení Medzinárodnej misie pre ochranu vyšetrovania (havárie malajzijského civilného lietadla Boeing-777 s 298 ľuďmi na palube).
     

Podľa zdroja ukrajinskej tlačovej agentúry UNIAN bude cieľom misie, ktorú vytvoria experti i členovia policajných zborov Holandska, Austrálie a ďalších krajín, koordinácia činnosti pri hľadaní zostávajúcich telesných pozostatkov obetí katastrofy a pri realizácii samotného vyšetrovania príčin tragédie zo 17. júla. Ukrajinský parlament by mal dokument ratifikovať vo štvrtok 31. júla 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona