Holandský pravicový politik Wilders sa stretol s premiérom Orbánom. Z jeho slov zamrazí

NETKY.SK • 29 Január 2018, 15:46 • 2 min
Holandský pravicový politik Wilders sa stretol s  premiérom Orbánom. Z jeho slov zamrazí

Holandský politik a predseda Strany za slobodu (PVV) Geert Wilders navštívil tento víkend Budapešť, aby uviedol maďarské vydanie svojej knihy "Označený na smrť". Rozdal niekoľko rozhovorov a stretol sa s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

slovakia

left justify in out

V jednom rozhovore pre ATV povedal, že pokladá židovskú a kresťanskú kultúru za nadradenú islamskej a tiež sa začudoval, prečo štáty Perzského zálivu neprijímajú utečencov zo svojho regiónu, píše server Stredoevropan.cz. Kritizoval niektorých európskych politikov, ako holandského premiéra Rutta a nemeckú kancelárku Merkelovú, že chcú proti vôli ľudí otvoriť hranice a zavolať do Európy kohokoľvek.

 

Zdôraznil, že väčšina žiadateľov o azyl sú ekonomickí migranti, ktorí by mali byť poslaní domov. "Myslím si, že by sme mali zastaviť migráciu z islamských krajín," dodal a poveal, že chce, aby Holandsko vystúpilo z EÚ.

 

Maďarskému vládnemu denníku Idok povedal, že dúfa, že sa maďarská imigračná politika nezmení, pretože je to v európskom záujme. "Bojujeme za prežitie našej kultúry, zatiaľčo sú pri moci kultúrni relativisti. Potrebovali by sme politikov, ktorí sa neboja úloh, ktoré sú pred nimi. V západnej Európe žiadni Viktorovia Orbánovia nie sú," povedal.

 

Provládnemu denníku Pesti sracok zase povedal, že fandí Orbánovi, pretože vzdoruje Bruselu. "Ostatné krajiny Visegrádu to robia tiež, ale z iných dôvodov. Poliaci, a Česi sa Bruselu postavili takisto. Orbán sa vzoprel a ukázal, že svoju krajinu vedie, a to sa mi veľmi páči. Želal by som si, aby sme mali vodcu, ktorý by mal aspoň desať percent odvahy, čo má Orbán."

 

V dlhom rozhovore pre spravodajský web 888 hovoril o svojich názoroch na Islam, Izrael, no-go zóny a nedostatok slobody slova v západnej Európe. A znovu pochválil premiéra Orbána a jeho imigračnú politiku. 

 

img

Viktora Orbána Wilders chválil v každom rozhovore. Foto: SITA

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies