Holandský podnikateľ chce v Brazílii vybudovať najväčšiu mliečnu farmu na svete

NETKY.SK • 7 August 2015, 16:35 • 2 min
Holandský podnikateľ chce v Brazílii vybudovať najväčšiu mliečnu farmu na svete

BRUSEL/AMSTERDAM - Holandský multimilionár Kees Koolen má ambiciózne plány stať sa najväčším farmárom na svete. Svoju farmu na chov kráv a výrobu mlieka chce vybudovať v južnej Brazílii, uviedol dnes holandský denník Volkskrant.

slovakia

left justify in out

Koolen je v Holandsku známym podnikateľom. Je jedným zo zakladateľov internetovej platformy Booking.com a investoval aj do netradičnej taxislužby Uber. Jeho najnovšie plány sa však spájajú s farmárčením.
     

Začať chce v rodnej krajine, v provincii Gelderland už zakúpil práva na emisie amoniaku zo živočíšnej výroby. Jeho farma neďaleko obce Wichmond so 600 obyvateľmi má byť rozsiahlejšia ako sú bežné holandské živočíšne farmy. Kým priemerná mliečna farma v Holandsku má iba 85 kráv, Koolen sa chce starať o 400 až 1500 kráv.
     

Svoj farmársky talent však chce Koolen ukázať v Brazílii, kde zakúpil 31 hektárov pôdy. Tu plánuje vybudovať najväčšiu mliečnu farmu na svete. Jeho cieľom je v Brazílii dochovávať okolo 100.000 kráv, ktoré vyprodukujú jeden miliónov litrov mlieka denne. Jeho podnikateľské ambície však siahajú k výrobe až štyroch miliónov litrov denne.
     

Podľa denníka Volkskrant podnikateľovi záleží na kvalite chovu, a preto kravy z jeho brazílskej farmy budú zo začiatku chované na území Holandska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies