Holandský parlament schválil nový balík pomoci pre Grécko

NETKY.SK • 5 December 2012, 08:04 • 2 min
Holandský parlament schválil nový balík pomoci pre Grécko

Holandský parlament schválil nový balík pomoci pre Grécko - Politika Holandský parlament dnes schválil nový balík pomoci pre Grécko, ktorý zahŕňa aj opatrenia na zníženie gréckeho dlhu na 124 % hrubého domáceho produktu (HDP) do roku 2020. Informovala age

slovakia

left justify in out

imgHolandský parlament dnes schválil nový balík pomoci pre Grécko, ktorý zahŕňa aj opatrenia na zníženie gréckeho dlhu na 124 % hrubého domáceho produktu (HDP) do roku 2020. Informovala agentúra Reuters.

Analytici takýto výsledok očakávali, keďže vládna liberálna strana premiéra Marka Rutteho a jej koaličný partner Strana práce majú v parlamente väčšinu.

"Gréci zaviedli veľa bolestivých škrtov a veľa opatrení. Preto sme podporili nový balík," vyhlásil Henk Nijboer zo Strany práce a pripomenul, že nikto si nevie presne predstaviť dôsledky neriadeného bankrotu Grécka.

Holandsko je po Nemecku ďalšou z významných ekonomík eurozóny, ktoré podporili nový balík opatrení. Grécku sa tak otvára cesta k ďalšej tranži z finančnej pomoci, ktorá odvráti nebezpečenstvo jeho bankrotu a odchodu z eurozóny.

Balík obsahuje napríklad program spätného výkupu dlhopisov a zníženie úročenia úverov od verejných veriteľov, rovnako ako predĺženie lehoty ich splatnosti. Cieľom týchto opatrení je zníženie verejného dlhu krajiny. Zároveň majú Aténam poskytnúť viac času na realizáciu ekonomických reforiem.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies