Holandský minister zahraničia: Neexistuje multietnická spoločnosť, kde by ľudia spolu vychádzali

NETKY.SK • 21 Júl 2018, 07:00 • 2 min
Holandský minister zahraničia: Neexistuje multietnická spoločnosť, kde by ľudia spolu vychádzali

HAAG - Holandský minister zahraničia Stef Blok urobil významné vyhlásenie, ktorým zdvihol z kresiel domácu ľavicu a zástancov masovej migrácie do Európy.

slovakia

left justify in out

Počas súkromnej schôdzky so zástupcami medzinárodných organizácií sa Blok spýtal ostatných, aby mu dali príklad multietnickej alebo multikultúrnej spoločnosti, v ktorej ľudia spolu vzájomne žijú v mieri. Blok dodal, že on takúto spoločnosť nepozná.

 

Minister sa vyjadril aj k súčasnej migračnej kríze a povedal, že krajiny „veľmi rýchle dosiahli limity, ktoré môže spoločnosť zvládnuť“.

 

Komentoval, aký je rozdiel vo vnímaní migrantov, ak ste bohatý alebo chudobný. „Ak žijete v Benoordenhout  (bohatá štvrť), je skvelá zábava si v nedeľu odbehnúť k tureckému pekárovi. Nemusíte pri tom čeliť mnohým postranným efektom. Ale ak žijete hneď medzi nimi, máte obrovské množstvo problémov.“

 

Poslanci opozície ba dokonca aj koalície jeho slová podľa očakávania skritizovali ako „extrémne neprofesionálne“, píše server stredoevropan.cz. Niektorí mu vyjadrili sympatie, ale vraj mal voliť miernejšie slová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies