Holandský minister vyzval štáty únie, aby nezatvárali hranice pred migrantmi

NETKY.SK • 15 Február 2016, 09:12 • 2 min
Holandský minister vyzval štáty únie, aby nezatvárali hranice pred migrantmi

SKOPJE - Holandský minister zahraničných vecí Bert Koenders vyzval dnes štáty Európskej únie, aby nezatvárali svoje hranice pred migrantmi a odporúčal, že "omnoho dôležitejšie sú efektívne hraničné kontroly". Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Holandsko bude podľa Koendersa pokračovať v rozhovoroch s Rakúskom, Macedónskom a Gréckom, aby sa im podarilo nájsť riešenie v otázke migrantov a predísť jednostranným opatreniam.

 

Šéf rezortu holandskej diplomacie sa domnieva, že sa stále dá predísť "domino efektu a nekontrolovateľnej situácii". Koenders, ktorého krajina sa v súčasnosti zhostila rotujúceho šesťmesačného predsedníctva v Rade EÚ, to povedal novinárom v macedónskom hlavnom meste Skopje.

 

Dôležitým je podľa neho to, aby krajiny únie svoju zvláštnu pozornosť sústredili na ohrozené skupiny migrantov ako sú ženy a deti.

 

Koenders dnes navštívil macedónske pohraničné mesto Gevgelija, odkiaľ prejde do Grécka. Neskôr v priebehu dneška sa stretne s gréckym premiérom Alexisom Tsiprasom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona