Holandský minister schválil vydanie údajného hackera do USA

NETKY.SK • 4 November 2014, 19:25 • 2 min
Holandský minister schválil vydanie údajného hackera do USA

HAAG - Holandská vláda schválila vydanie ruského občana Vladimira Drinkmana do Spojených štátov, kde je obvinený z členstva v gangu hackerov, ktorý prenikol do počítačových sietí viac než desiatich korporácií a ukradol najmenej 160 miliónov čísel kreditných a debetných kariet. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Drinkman patrí do skupiny štyroch Rusov a jedného Ukrajinca, ktorých vlani v americkom štáte New Jersey obžalovali z prieniku do počítačových systémov, ktorý priniesol straty stámiliónov dolárov. Ich trestný čin sa označuje za najväčšiu krádež údajov, akú kedy v USA trestne stíhali.
     

Hovorca holandského ministerstva spravodlivosti a bezpečnosti Job van de Sande dnes oznámil, že šéf rezortu Ivo Opstelten schválil vydanie Drinkmana, čo bola kľúčová prekážka, aby mohol byť poslaný do Spojených štátov a čeliť tam spravodlivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies