Holandský kráľovský pár pricestoval do Austrálie

NETKY.SK • 31 Október 2016, 08:24 • 2 min
Holandský kráľovský pár pricestoval do Austrálie

SYDNEY - Holandský kráľovský pár pricestoval dnes na návštevu Austrálie pri príležitosti 400. výročia pristátia holandského námorného objaviteľa Dircka Hartoga pri brehoch Západnej Austrálie.

slovakia

left justify in out

Kráľ Viliam Alexander s kráľovnou Maximou prileteli do mesta Perth, kde ich privítala guvernérka Západnej Austrálie Kerry Sandersonová, ako aj súbor aborigénskych umelcov, informuje agentúra DPA.

 

Kráľovský pár neskôr v priebehu dňa odhalí na otvorení výstavy v tamojšom námornom múzeu tzv. Hartogov tanier, okrúhlu cínovú dosku, na ktorú si objaviteľ zaznamenával svoj pobyt na austrálskom pobreží.

 

Ide o najstarší európsky predmet nájdený v Austrálii. Hartog pristál 25. októbra 1616 pri severozápadnom cípe najväčšieho ostrova súčasného federatívneho štátu Západná Austrália, ktorý dnes nesie jeho meno. Bol prvým Európanom, ktorý vkročil na austrálsku pôdu.

 

Holandskí monarchovia okrem Perthu navštívia aj mestá Melbourne, Canberru, Sydney a Brisbane. Následne odcestujú na susedný Nový Zéland, kde pobudnú od 7. do 9. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona