Holandsko zriadi núdzové záchytné tábory pre 3-tisíc utečencov

NETKY.SK • 17 September 2015, 09:36 • 2 min
Holandsko zriadi núdzové záchytné tábory pre 3-tisíc utečencov

AMSTERDAM - Holandsko zriadi núdzové záchytné tábory pre utečencov s kapacitou niekoľko tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

V meste Nijmegen neďaleko holandsko-nemeckých hraníc vyrastú v nasledujúcich dňoch stany a bungalovy pre okolo 3000 žiadateľov o azyl. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu radnicu.

 

V Amsterdame dnes otvorili športovú halu upravenú na dočasný záchytný tábor pre 350 utečencov, avšak v tomto meste pribudnú v nasledujúcich dňoch aj núdzové príbytky pre ďalších až do 1500 ľudí.

 

Azylové centrá v Holandsku sú v dôsledku pokračujúceho prílevu utečencov predovšetkým zo Sýrie a afrického štátu Eritrea preplnené. Stovky migrantov umiestnili preto dočasne aj v kasárňach, veľtržných halách alebo bývalých väzenských zariadeniach.

 

Iba v uplynulom týždni dorazilo do Holandska viac ako 3000 ľudí, čo je dvojnásobok množstva z predchádzajúcich týždňov. Holandsko očakáva, že do konca roka prijme 35.000 žiadateľov o azyl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies