Holandsko zmrazilo účty už sto osobám z národného zoznamu teroristov

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 16:40 • 2 min
Holandsko zmrazilo účty už sto osobám z národného zoznamu teroristov

BRUSEL/AMSTERDAM - Už sto položiek má holandský národný zoznam teroristov po tom, ako naň vláda v týchto dňoch pridala mená ďalších desiatich ľudí, uviedol spravodajský server DutchNews.nl.

slovakia

left justify in out

Na zozname podozrivých z napojenia na teroristické skupiny je uvedených 97 fyzických osôb, z toho 11 žien, a tri organizácie.

 

Všetkým jednotlivcom a subjektom z tohto zoznamu boli zmrazené bankové účty. Takéto opatrenie má zabrániť tomu, aby prostredníctvom bankových operácií v Holandsku používali svoje peniaze na financovanie terorizmu. Neznamená to, že podozrivé osoby zostali bez akýchkoľvek finančných prostriedkov. Po získaní súhlasu od ministerstva financií môžu disponovať dostatočnou hotovosťou na nákup potravín a platby za bývanie.

 

Podozrivé osoby sa nemôžu spoliehať na pomoc "zvonka", keďže poskytovanie peňazí jednotlivcom a subjektom zaradeným do národného zoznamu teroristov je podľa holandských zákonov trestným činom.

 

Uvedený dokument má aj širší európsky význam, potvrdil šéf holandskej diplomacie Bert Koenders. V rozhovore pre televízny spravodajský kanál RTL Nieuws potvrdil, že zoznam ľudí, ktorých majetok bol v Holandsku zmrazený, je sprístupnený príslušným orgánom ostatných členských krajín EÚ v záujme zdieľania informácií o financovaní terorizmu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies