Holandsko: Zatkli muža, ktorý riadil najväčšiu on-line pedofilnú sieť na svete

NETKY.SK • 15 Marec 2011, 14:06 • 2 min
Holandsko: Zatkli muža, ktorý riadil najväčšiu on-line pedofilnú sieť na svete

Holandsko: Zatkli muža, ktorý riadil najväčšiu on-line pedofilnú sieť na svete

slovakia

left justify in out

Holandská polícia zatkla 37-ročného Holanďana, ktorý je podozrivý, že riadil najväčšiu svetovú on-line pedofilnú sieť. Oznámila to dnes agentúra BNO News s odvolaním sa na policajného hovorcu regiónu Zaanstreek-Waterland.
      Muža, ktorý žil na severe krajiny v meste Krommenie, zadržali už v novembri 2009. Je podozrivý, že bol správcom  medzinárodného pedofilného fóra, ktoré malo viac ako 60.000 členov a bolo zrejme najväčšou sieťou svojho druhu na svete.
      Medzinárodné vyšetrovanie prípadu trvalo viac ako tri roky. Koordinoval ho Európsky policajný úrad (Europol). V rámci vyšetrovania sa uskutočnili stovky zatknutí v Holandsku, Španielsku, USA, Kanade, Veľkej Británii, Brazílii, Taliansku, Austrálii, na Novom Zélande a ďalších krajinách.
      Zatiaľ nie je známe, koľko ľudí bolo zatknutých v Holandsku. Viac informácií má byť zverejnených na stredajšej tlačovej konferencii v Haagu.

Zdroj: TASR/BNO news



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona