Holandsko v utorok vydá správu o príčinách havárie letu MH17

NETKY.SK • 12 Október 2015, 12:00 • 2 min
Holandsko v utorok vydá správu o príčinách havárie letu MH17

AMSTERDAM - Vyšetrovanie osôb zodpovedných za zostrelenie lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, let MH17, ktoré bolo vlani v júli zostrelené nad východnou Ukrajinou, bude pokračovať aj na budúci rok. Podľa spravodajského servera DutchNews.nl to uviedol hovorca holandskej prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Holandská rada pre bezpečnosť (OVV), ktorá vyšetruje skutočnú príčinu havárie, by mala zverejniť svoju správu v utorok 13. októbra.

 

Táto správa sa zameria iba na to, čo spôsobilo pád lietadla, a nie na osoby alebo štruktúry skutočne zodpovedné za tento incident, pripomenuli v nedeľu holandské noviny NRC Handelsblad.

 

Lietadlo na linke z Amsterdamu do Kuala Lumpuru bolo podľa doteraz dostupných údajov zostrelené raketou nad územím východnej Ukrajiny kontrolovaným proruskými separatistami. Incident si vyžiadal životy všetkých 298 ľudí na palube lietadla, spomedzi ktorých boli najpočetnejší občania Holandska.

 

 

Holandská prokuratúra už dávnejšie naznačila, že lietadlo bolo s najväčšou pravdepodobnosťou zasiahnuté ruskou raketou zem-vzduch, známou pod označením BUK. Vyšetrovatelia doteraz vypočuli vyše 100 osôb a svedkov.

 

Britský denník Sunday Times v sobotu uviedol, že sa očakáva, že správa Holandskej rady pre bezpečnosť potvrdí, že príčinou zostrelenia malajzijského lietadla bola raketa BUK.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona