Holandsko upozorňuje žiadateľov o azyl na tvrdé podmienky, ktoré ich čakajú

NETKY.SK • 20 Október 2015, 15:47 • 2 min
Holandsko upozorňuje žiadateľov o azyl na tvrdé podmienky, ktoré ich čakajú

AMSTERDAM - Holandská vláda varuje tamojších žiadateľov o azyl, že musia rátať s dlhým čakaním na spracovanie svojich žiadostí, počas ktorého im bude poskytnuté iba "jednoduché" ubytovanie.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP uviedla, že štátny tajomník holandského ministerstva spravodlivosti Klaas Dijkhoff zverejnil dnes list, ktorý budú dostávať do rúk všetci žiadatelia o azyl v Holandsku. Má im objasniť siahodlhý postup riešenia ich žiadosti. Prísne varovanie by súčasne mohlo niektorých utečencov odradiť od podania žiadosti o azyl.

Do Holandska minulý týždeň dorazilo asi 2200 žiadateľov o azyl.

 

V liste sa píše, že Holandsko nemá dostatočný počet riadnych prijímacích centier pre žiadateľov o azyl, aby mohlo ubytovať všetkých prichádzajúcich, a dodáva, že sa preto musia uspokojiť so "skromným prijatím, napríklad v športových centrách alebo stanoch, kde sa o ubytovanie delí veľa ľudí".

 

Dijkhoff tiež varoval, že spracovanie žiadosti o azyl trvá takmer šesť mesiacov a ďalších šesť mesiacov alebo aj viac uplynie, kým padne rozhodnutie.

Upozornil, že v dôsledku nedostatočných ubytovacích kapacít budú musieť ľudia aj po udelení azylu zostať bývať v súčasných provizórnych podmienkach alebo ich nasťahujú do prerobených lodných kontajnerov či adaptovaných kancelárskych blokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies