Holandsko - Slovensko 2:0 v prípravnom zápase v Rotterdame

NETKY.SK • 31 Máj 2012, 06:16 • 2 min
Holandsko - Slovensko 2:0 v prípravnom zápase v Rotterdame

Holandsko - Slovensko 2 0 v prípravnom zápase v Rotterdame - Futbal Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali v stredajšom prípravnom zápase v Holandsku 0 2. V Rotterdame na štadiónu Feyenoordu rozhodol vlastný gól Kornela Salátu a zakončenie Rafaela van

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali v stredajšom prípravnom zápase v Holandsku 0:2. V Rotterdame na štadiónu Feyenoordu rozhodol vlastný gól Kornela Salátu a zakončenie Rafaela van der Vaarta. 
      Slováci pod vedením nového trénerského dua Stanislav Griga - Michal Hipp tak ťahali za kratší koniec aj v ich druhom vystúpení, keď v sobotu v Klagenfurte nestačili na Poľsko 0:1. Najbližšie sa predstavia v ďalšom prípravnom stretnutí s Dánskom v Odense (15. augusta).

      Holandsko - Slovensko 2:0 (1:0)
      Góly: 7. Saláta (vlastný), 75. van der Vaart, ŽK: Guédé, Stoch, rozhodoval: Bezborodov (Rus.), 51.000 divákov. zostavy a striedania:
      Holandsko: Stekelenburg - van der Wiel, Heitinga, Bouma (46. Vlaar), Schaars -  Robben (82. Narsingh), van Bommel, de Jong - van Persie (67. Huntelaar), Sneijder (51. van der Vaart), Afellay (78. Kuyt)
      Slovensko: Mucha - Pekarík, Saláta, Hubočan, Švento - Guédé (46. Kóňa), Čech (75. Guldan) - Stoch (80. Kopúnek), Hamšík, Breznaník (46. Procházka) - Bakoš (77. Hološko)

      Hneď od úvodu mal zápas tempo a spád. V 2. minúte trafil po pretiahnutom centri spojnicu holandskej brány hlavou Hamšík, na druhej strane to tiež hlavou skúsil po rohu Bouma. V 7. minúte si po Afellayovej strieľanom centri zrazil loptu do brány Saláta - 1:0. V 10. minúte sa do šance dostal van Persie, ale prestrelil nad. O ďalšie štyri minúty po peknej prihrávke van Persieho sa sám pred Muchom dostal do nádejného zakončenia Afellay, ale trafil len náruč brankára Evertonu. O pár chvíľ to po Muchovom odkope do napádajúceho van Persieho mohlo byť už o dva góly v neprospech hostí. Slováci mali šancu na vyrovnanie po situácii v 24. minúte, keď si malú domov spracoval brankár Stekelenburg len na ruku a rozhodca odpískal kontroverzne nepriamy kop v blízkosti bránkovej čiary na ľavej strane. Ten zahral Hamšík na Stocha, ktorý trafil len bočnú sieť. Z nasledujúcej akcie hostí, tentoraz z pravej strany, trafil Stoch opäť prudkým pokusom bočnú sieť. Potom opäť pohrozili domáci, keď to skúsil strelou vedľa po jasličkách Guédemu aktívny Afellay, hostia odpovedali Šventovým strieľaným centrom, ktorý Stekelenburg vytiahol končekmi prstov na roh, či náznakom nožničiek Hamšíka, stav sa ale nemenil. A mohol sa tesne pred odchodom do šatní, keď sa dostal do zakončenia po rýchlom úniku Bakoš, ale strelou minul pravú žrď.
      V druhom dejstve mali hostia aktívny nástup, na trávnik prišli nové sily v podobe Kóňu a Procházku, ktorí nahradili Guédého a Breznaníka. Oranjes akoby si chránili náskok a na ich adresu sa ozval aj piskot tribún. Uspokojiť publikum mohli domáci v 70. minúte, keď z priameho kopu z hranice 16-ky trafil spojnicu Muchovej brány van der Vaart. O dve minúty mali domáci ďalšiu obrovskú šancu, ale Afellay opäť trafil len náruč Muchu. Čo bolo cítiť vo vzduchu, to aj prišlo v 75. minúte. Preťažená slovenská obrana neodkopla loptu v pokutovom území, ku ktorej sa dostal dôrazný van der Vaart a ten už prízemnou strelou nezaváhal - 2:0. V závere súboja sa na plynulosti hry odrazili aj viaceré striedania na oboch stranách, gól už nepadol a domáci tak po osemfinále MS 2010 v JAR uštedrili Slovensku druhú prehru. 
      /Povedali po zápase:/
      Bert van Marwijk, tréner Holandska: "Afellay dnes potvrdil, že je výnimočný talent. Po prehre s Bulharskom (1:2) som mal pocit, že v Holandsku je 16 miliónov reprezentačných trénerov. A všetci majú na vec odlišný názor, dokonca aj v médiách. Poznáme hráčov a robíme všetko preto, aby sme hneď v prvom zápase pna šampionáte roti Dánom boli dobre pripravení."
      Mark van Bommel, kapitán Holandska: "Musíme hrať lepšie a eliminovať také drobné chyby, cez ktoré sa môžu naši súperi vrátiť do zápasu. Na majstrovstvách Európy nás za podobné nedostatky súperi hneď potrestajú."
      Stanislav Griga, tréner SR: "Zaslúžene vyhralo holandské mužstvo. Bolo lepšie po všetkých stránkach. Aj keď mi sme mali určité pasáže a záblesky, v ktorých sme sa mohli dostať do  zápasu, ale v predfinálnej a finálnej činnosti sa nám nedarilo premeniť šance. Rozdiel bol hlavne v ovládaní lopty. A v šestnástke sú Holanďania majstri, čo ich radí aj na EURO medzi favoritov. Prajem im úspech."
            Peter Pekarík, reprezentant SR: "Myslím, že domácich dostal na koňa ten prvý gól v našej sieti. Na druhej strane nás môžu mrzieť niektoré nepremenené šance. V druhom polčase nás však zasa v niektorých pasážach priklincovali k bráne a inkasovali sme druhýkrát. Mrzí ma, že Bakoš nevyužil na konci prvého polčasu šancu na vyrovnanie, bolo by to ešte zaujímavé."
      Dušan Švento, reprezentant SR: "Domnievam sa, že dnes sa dalo proti Holanďanom hrať. Nepredviedli sme zlý výkon, vypracovali sme si aj nejaké príležitosti. Na našu škodu sme ich však nevyužili. Inkasovali sme nešťastne prvý gól a po zmene strán druhýkrát. Potom sme už s tým nedokázali nič urobiť."


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies