Holandsko sa v kvalifikácii predstaví s dvojicou debutujúcich obrancov a Sneijderom

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 17:30 • 2 min
Holandsko sa v kvalifikácii predstaví s dvojicou debutujúcich obrancov a Sneijderom

AMSTERDAM - Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Danny Blind povolal na kvalifikačný duel proti Bulharsku a prípravný zápas s Talianskom dvoch nových obrancov. Do kádra sa tak dostal iba sedemnásťročný stopér Ajaxu Amsterdam Matthijs de Ligt a 23-ročný zadák Lazia Rím Wesley Hoedt.

slovakia

left justify in out

Dvojica debutantov nahradila pravidelných reprezentantov Virgila van Dijka a Jeffreyho Brumu, ktorí majú zdravotné problémy. De Ligt si len v novembri odkrútil premiéru v prvom tíme Ajaxu a teraz má šancu stať sa jedným z najmladších hráčov v histórii národného tímu. "Môže byť prekvapením pre veľa ľudí, mladý hráč, ktorý sa len teraz začal presadzovať. No ja ho už poznám dlho z akadémie Ajaxu," povedal Blind.

 

Do 25-členného kádra sa zmestil aj tvorca hry Wesley Sneijder, ktorý v predbežnej nominácii nefiguroval. Je však otázne, či aj nastúpi, pretože má údajne menšie problémy s kondíciou.

 

Holanďania nastúpia proti Bulharom 25. marca v Sofii, o tri dni privítajú v Amsterdame Taliansko. "Oranjes" figurujú na druhej priečke kvalifikačnej A-skupiny za Francúzskom.

 

nominácia:

 

brankári: Jasper Cillessen (Barcelona), Michel Vorm (Tottenham), Jeroen Zoet (PSV Eindhoven)

 

obrancovia: Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Ajax), Bruno Martins Indi (Stoke), Kenny Tete (Ajax), Joel Veltman (Ajax), Nick Viergever (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio)

 

stredopoliari: Steven Berghuis (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Rím), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

 

útočníci: Bas Dost (Sporting Lisabon), Vincent Janssen (Tottenham), Jeremain Lens (Fenerbahce), Memphis Depay (Lyon), Quincy Promes (Spartak Moskva), Arjen Robben (Bayern Mníchov)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies