Holandsko sa chystá zverejniť predbežnú správu o havárii letu MH17

NETKY.SK • 3 September 2014, 07:00 • 2 min
Holandsko sa chystá zverejniť predbežnú správu o havárii letu MH17

BRUSEL/AMSTERDAM - Prvá predbežná správa o okolnostiach tragického konca letu MH17 na východe Ukrajiny bude zverejnená ešte tento týždeň alebo v priebehu budúceho týždňa. Uviedla dnes hovorkyňa Holandského úradu pre bezpečnosť (OVV) Sara Vernooijová.

slovakia

left justify in out

Lietadlo Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines na trase Amsterdam - Kuala Lumpur bolo za doteraz nevyjasnených okolností zostrelené 17. júla nad územím východnej Ukrajiny. Pri páde lietadla zahynulo všetkých 298 ľudí na palube, vrátane 193 holandských občanov. 
      

"Nevieme presne kedy, ale predbežná správa bude zverejnená tento týždeň alebo na budúci týždeň," povedala pre médiá hovorkyňa úradu, ktorý sa zaoberá vyšetrovaním tragédie. Vernooijová spresnila, že pôjde iba o predbežnú správu, nakoľko záverečná správa bude zverejnená neskôr, zrejme až v lete 2015. Čierne skrinky z lietadla boli odovzdané na analýzu britskému Vyšetrovaciemu úradu leteckých havárií, avšak objasnením príčin incidentu bolo poverené Holandsko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies