Holandsko ruší sprísnené bezpečnostné opatrenia na amsterdamskom letisku

NETKY.SK • 18 August 2016, 15:12 • 2 min
Holandsko ruší sprísnené bezpečnostné opatrenia na amsterdamskom letisku

HAAG - Niektoré zo sprísnených bezpečnostných opatrení na holandskom letisku Amsterdam-Schiphol, ktoré zaviedli pred troma týždňami, prestanú dnes večer platiť. Podľa agentúry AP to oznámili dnes holandskí predstavitelia s odôvodnením, že bližšie nešpecifikovanú hrozbu už prešetrili.

slovakia

left justify in out

Národný koordinátor pre bezpečnosť a boj proti terorizmu vo vyhlásení uviedol, že bude ukončená platnosť niektorých z dodatočných opatrení, napríklad kontrolovanie vozidiel privážajúcich cestujúcich na letisko vojenskou políciou.

 

Podľa úradu koordinátora "ďalšie vyšetrovanie ukázalo, že niektoré z posilnených opatrení už nie sú potrebné". Rozhodnutie padlo v čase, keď sa rušné amsterdamské letisko pripravuje na záver letného dovolenkového obdobia. V Holandsku platí od marca 2013 druhý najvyšší z piatich stupňov ohrozenia terorizmom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies