Holandsko prijme zákon zakazujúci burku

NETKY.SK • 15 September 2011, 17:42 • 2 min
Holandsko prijme zákon zakazujúci burku

Holandsko prijme zákon zakazujúci burku - Politika Holandský vládny kabinet sa chystá na svojom piatkovom zasadaní odsúhlasiť zákon o zákaze nosenia burky na území Holandska, uviedla dnes domáca televízna stanica RTL. Podľa zákona pripraveného na zverejne

slovakia

left justify in out

img

Holandský vládny kabinet sa chystá na svojom piatkovom zasadaní odsúhlasiť zákon o zákaze nosenia burky na území Holandska, uviedla dnes domáca televízna stanica RTL.
Podľa zákona pripraveného na zverejnenie bude každá žena prichytená s burkou na verejnosti povinná zaplatiť pokutu vo výške 380 eur. 
Keď chystaný zákon vstúpi do platnosti, Holandsko sa stane v poradí už treťou európskou krajinou zakazujúcou nosenie burky. Po Francúzsku, ktoré podobný zákon prijalo vlani a Belgicku, kde takýto zákon platí od leta tohto roku. 
Podľa údajov RTL v Holandsku je iba okolo sto žien, ktoré nosia odev kompletne zahaľujúci ich telo a tvár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies