Holandsko požaduje od FIFA vysvetlenie zmeny procedúry pred žrebom

NETKY.SK • 4 December 2013, 16:21 • 2 min
Holandsko požaduje od FIFA vysvetlenie zmeny procedúry pred žrebom

HAAG - Holandský zväz (KNVB) požaduje od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vysvetlenie, prečo došlo k zmene procedúry pred žrebom základných skupín pre majstrovstvá sveta 2014 v Brazílii. Slávnostný ceremoniál so žrebom sa uskutoční v piatok 6. decembra v Costa do Sauipe, v štáte Bahia.

slovakia

left justify in out

Ako agentúra Sinchua uviedla, riaditeľ KNVB Bert van Oostveen neskrýval prekvapenie, keď sa dozvedel o zmene procedúry z holandských médií. "Domnievali sme sa, že európsku krajinu s najnižším rebríčkom, teda Francúzsko, by mali zaradiť do druhého koša. My chceme vedieť, prečo sa rozhodli tak, ako sa rozhodli," povedal van Oostveen.

Vďaka zmene figuruje Francúzsko vo štvrtom koši spoločne s ďalšími európskymi krajinami - Bosnou a Hercegovinou, Chorvátskom, Anglickom, Gréckom, Talianskom, Holandskom, Portugalskom a Ruskom. O tom, kto sa napokon z európskych tímov zaradí do 2. koša k piatim africkým mužstvám a dvom juhoamerickým, rozhodne žreb pred žrebom. Podľa pravidiel môžu byť v jednej skupine maximálne dva európske tímy, čo znamená, že európske mužstvo v 2. koši bude hrať z nasadeným celkom z Južnej Ameriky - Brazíliou, Argentínou, Kolumbiou alebo Uruguajom. V praxi to znamená, že napríklad Holandsko môže dostať do náročnej skupiny Brazíliu aj Taliansko. "Rozhodnutie urobil Výkonný výbor FIFA, všetci zástupcovia a prezident konfederácií," reagoval prezident FIFA Sepp Blatter.

Nasadenie do košov pred žrebom základných skupín MS 2014:
1. kôš: (nasadených Top 8): Brazília, Španielsko, Argentína, Belgicko, Kolumbia, Nemecko, Švajčiarsko, Uruguaj
2. kôš: Pobrežie Slonoviny, Ghana, Alžírsko, Nigéria, Kamerun, Chile, Ekvádor
3. kôš: Japonsko, Irán, Kórejská republika, Austrália, USA, Mexiko, Kostarika, Honduras
4. kôš: Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Anglicko, Grécko, Taliansko, Holandsko, Portugalsko, Rusko, Francúzsko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona