Holandsko navrhuje pokutovať zákazníkov prostitútok mladších ako 21 rokov

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 12:23 • 2 min
Holandsko navrhuje pokutovať zákazníkov prostitútok mladších ako 21 rokov

BRUSEL/AMSTERDAM- Holandsko sprísňuje pravidlá prostitúcie zavádzaním minimálneho veku pre jej vykonávateľky. Minister spravodlivosti Ivo Opstelten pripravil návrh zákona, podľa ktorého zákazníkom hrozí rok vo väzení alebo pokuta vo výške 20.000 eur, ak budú mať prostitútky menej ako 21 rokov. Uviedol to dnes spravodajský server DutchNews.nl.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu zákona predkladaného do parlamentu je na samotných klientoch, aby sa ubezpečili, že prostitútka, ktorej služby využívajú, už dosiahla vek 21 rokov.
      

"Nechávam to na pleciach prostitútok a ich zákazníkov, aby našli praktické riešenie pre tento návrh," uviedol minister. A spresnil, že prostitútky by napríklad mohli na požiadanie svojich klientov ukázať tú časť pasu, kde je fotografia a údaj o dátume narodenia.
      

Nový návrh ministra Opsteltena z konzervatívno-liberálnej Ľudovej strany za slobodu a demokraciu (VVD) zameraný na oblasť prostitúcie nahrádza jeho pôvodný plán na zavedenie oficiálneho registra prostitúcie v Holandsku. Senát vlani tento legislatívny zámer zablokoval.
      

Podľa ministra dá zavedenie minimálneho veku pre prostitúciu mestským zastupiteľstvám väčšie právomoci kontrolovať sexuálne pracovníčky, pri ktorých úrady budú mať podozrenie, že sú príliš mladé. V tomto prípade finančná pokuta hrozí aj mladým prostitútkam, okrem výnimiek, keď boli k tejto činnosti donútené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies