Holandsko na summite EÚ podporí kandidatúru Junckera na predsedu EK

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 17:38 • 2 min
Holandsko na summite EÚ podporí kandidatúru Junckera na predsedu EK

AMSTERDAM - Holandsko nezablokuje kandidatúru Jeana-Clauda Junckera na predsedu Európskej komisie (EK), ak sa o tejto otázke na summite EÚ, ktorý sa uskutoční 26. a 27. júna, bude hlasovať. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Ak príde na hlasovanie o pánovi Junckerovi, Holandsko ho nezablokuje, ale ho podporí," povedal v parlamente predseda holandskej vlády Mark Rutte. Zároveň dodal, že nie je isté, či na nadchádzajúcom summite padne rozhodnutie ohľadom predsedu EK.
     

Podľa Rutteho Európa potrebuje čo najširšiu koalíciu, ktorá podporí reformný program zameraný na zvýšenie zamestnanosti.
     

Väčšina členských krajín EÚ Junckerovu kandidatúru na post predsedu Európskej komisie podporuje.
     

Proti vymenovaniu bývalého dlhoročného luxemburského premiéra za šéfa novej EK sa však dôrazne stavia Veľká Británia. Podľa britskej vlády nie je ako "európsky federalista starého štýlu" správnou osobou na presadzovanie reforiem v EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies