Holandsko mení pravidlá pre Slovákov!

NETKY.SK • 29 December 2020, 11:07 • 2 min
Holandsko mení pravidlá pre Slovákov!

HAAG - Holandsko po objavení nového typu koronavírusu a zavretí spojení s Britániou pristúpilo k ďalšiemu kroku.

slovakia

left justify in out

Od utorka 29. decembra polnoci musia všetci cestujúci do Holandska z takzvaných rizikových krajín predložiť potvrdenie o negatívnom RT-PCR teste na COVID-19, ktoré nie je staršie ako 72 hodín. Nariadenie sa týka aj občanov Európskej únie (EÚ)/Schengenu vrátane Slovenska a platí pri využívaní leteckej prepravy, pri ceste vlakom, autobusom či loďou. 

Ako ďalej rezort diplomacie priblížil, výnimkou sú osoby mladšie ako 13 rokov. Negatívny výsledok testu musí byť v angličtine, nemčine, francúzštine, španielčine alebo holandčine. „Predloženie potvrdenia o vykonanom negatívnom RT-PCR teste na COVID-19 nenahrádza dôrazne odporúčanú desaťdňovú karanténu a podstúpenie testu na COVID-19 v prípade príznakov ochorenia po príchode do krajiny,” informuje MZVEZ SR.

 

Čítajte tiež: Nový, zmutovaný vírus Covid19 už aj v Holandsku. Británia hlási najvyšší počet denného prírastku pozitívnych


Holandská vláda zaviedla od utorka 15. decembra 2020 predbežne do utorka 19. januára 2021 obmedzenie pohybu. Rezort diplomacie upozorňuje, že vzhľadom na aktuálnu veľmi nepriaznivú epidemiologickú situáciu v krajine, ktorá sa naďalej zhoršuje, holandská vláda vyzýva na cestovanie do krajiny a v rámci krajiny iba v nevyhnutnom prípade a to predbežne do polovice marca 2021. Hranice zostávajú otvorené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona