Holandsko je proti vstupu Rumunska a Bulharska do schengenskej zóny

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 12:17 • 2 min
Holandsko je proti vstupu Rumunska a Bulharska do schengenskej zóny

Holandsko je proti vstupu Rumunska a Bulharska do schengenskej zóny - Politika Holandský premiér Mark Rutte dnes, iba niekoľko hodín pred otvorením summitu Európskej únie, povedal, že bude pokračovať vo svojej opozícii proti integrácii Rumunska a Bulharsk

slovakia

left justify in out

img

Holandský premiér Mark Rutte dnes, iba niekoľko hodín pred otvorením summitu Európskej únie, povedal, že bude pokračovať vo svojej opozícii proti integrácii Rumunska a Bulharska do schengenskej zóny voľného pohybu osôb dovtedy, kým obe krajiny neuskutočnia reformy.
      Podľa Rutteho obe krajiny musia urobiť viac pre to, aby zreformovali svoje systémy súdnictva, a tiež v boji s korupciou a organizovaným zločinom.
      Holandsko a Fínsko stáli na čele snáh nepustiť obe balkánske krajiny do Schengenu. Rozhodnutie o vstupe do schengenskej zóny musí EÚ prijať jednohlasne, pripomína agentúra AP.
      Predseda Európskej rady Herman Van Rompuy v stredu písomne informoval hlavy štátov a vlád členských krajín EÚ, že dvojdňový summit, ktorý sa dnes začína v Bruseli, sa bude okrem iného zaoberať aj otázkou rozšírenia schengenskej zóny, a to hneď v prvý deň zasadania Európskej rady počas pracovnej večere.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona