Holandsko je obľúbené medzi počítačovými pirátmi

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 18:07 • 2 min
Holandsko je obľúbené medzi počítačovými pirátmi

BRUSEL/AMSTERDAM - V počte počítačových pirátov je Holandsko jednotkou medzi krajinami v Európe, v celosvetovom meradle mu patrí štvrté miesto. O dnes zverejnených údajoch bezpečnostnej firmy Symantec informoval spravodajský server DutchNews.nl.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Symantec upozornila, že servery v Holandsku čelia obrovským množstvám spamov, phishingu, botnetom a ďalším špecifickým digitálnym hrozbám.
     

V globálnom meradle len Spojené štáty, Čína a India sú vystavené väčšiemu množstvu škodlivého softvéru.
     

Holandsko je pre počítačových zločincov lákavé aj preto, že jeho internetová sieť funguje dobre: spojenie je rýchle a spoľahlivé a veľa ľudí má prístupom k internetu. Amsterdam má napríklad jeden z najväčších internetových uzlov na svete.
     

Skutočnosť, že Holandsko je vystavené takému množstvu počítačovej kriminality, však neznamená, že všetci páchatelia sú pôvodom z Holandska. Cez holandské siete operujú kybernetickí zločinci z celého sveta, pričom krajinu využívajú iba ako medzistupeň, aby sťažili svoje vystopovanie, vysvetlila spoločnosť Symantec.
     

V globálnom meradle firma Symantec zaregistrovala vlani 317 miliónov nových škodlivých počítačových programov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies