Holandsko hlási najväčší počet azylantov za jeden mesiac od mája 1999

NETKY.SK • 21 Október 2015, 16:55 • 2 min
Holandsko hlási najväčší počet azylantov za jeden mesiac od mája 1999

BRUSEL/AMSTERDAM - Najmenej 8400 žiadateľov o azyl a ich rodinných príslušníkov prišlo do Holandska v septembri, 62 percent z nich pochádza zo Sýrie. Uviedol to dnes holandský Ústredný štatistický úrad (CBS).

slovakia

left justify in out

Predošlý mesačný rekord príchodu žiadateľov o azyl sa datuje do mája 1999, keď holandské úrady požiadalo o poskytnutie právnej ochrany 5200 ľudí. Vtedy to boli najmä občania z krajín bývalej Juhoslávie, ktoré boli poznačené predošlou občianskou vojnou.

 

CBS spresnil, že do celkového počtu 8400 azylantov za september patria aj ľudia, ktorí do krajiny prišli s cieľom zjednotenia rodiny, teda za svojimi blízkymi, ktorí už sú dlhší čas na území Holandska.

 

Oproti počtu žiadateľov o azyl v auguste ide o 20-percentný nárast.

 

Septembrový nárast azylantov zaokrúhlil celkový počet registrovaných utečencov za tento rok na 23.500, k čomu treba prirátať ďalších 10.000 osôb ako rodinných príslušníkov už predošlých prisťahovalcov.

 

Podľa údajov CBS pochádza 16.600 z celkového počtu všetkých tohoročných azylantov (do konca septembra) zo Sýrie.

Holandská vláda začiatkom októbra vyhlásila, že očakáva, že do konca tohto roka celkový počet žiadateľov o azyl dosiahne až 60.000 osôb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies