Holandsko chce zjednodušiť azylové procedúry pre homosexuálov z Ruska

NETKY.SK • 7 August 2014, 11:25 • 2 min
Holandsko chce zjednodušiť azylové procedúry pre homosexuálov z Ruska

AMSTERDAM - Štátny tajomník holandského ministerstva spravodlivosti Fred Teeven plánuje zmierniť imigračné pravidlá pre ruské lesbičky, gayov, bisexuálov a transrodové osoby (LGBT).

slovakia

left justify in out

V písomnej žiadosti pre parlament Teeven v stredu uviedol, že ľudia z ruskej komunity LGBT už nebudú musieť žiadať o ochranu ruské orgány predtým, než požiadajú o azyl v Holandsku z dôvodu prenasledovania kvôli príslušnosti k sexuálnym menšinám.

      

V súčasnosti azylanti tohto typu musia dokázať, že ruská polícia nie je schopná alebo im nechce pomáhať s problémami spôsobenými ich sexuálnou orientáciou. Práve tento bod azylovej procedúry by mal byť vyradený, skonštatoval Teeven.
      

V roku 2013 Rusko zaviedlo nový zákon, ktorý považuje za trestný čin organizovanie verejných podujatí členov komunity LGBT alebo šírenie informácií o homosexualite mladistvým. Už vtedy holandský minister zahraničných vecí Frans Timmermans naznačil, že túto  situáciu bude treba brať do úvahy pri každom azylovom konaní v prípade ruských homosexuálov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona