Holandsko chce dať stiahnuť asi 50-tisíc ton mäsa

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 18:57 • 2 min
Holandsko chce dať stiahnuť asi 50-tisíc ton mäsa

AMSTERDAM - Holandské úrady iniciovali stiahnutie asi 50.000 ton hovädzieho mäsa z trhu viacerých európskych štátov, vrátane Francúzska, Nemecka a Španielska. Informovali o tom tlačové agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií úradu na kontrolu potravín so sídlom v Utrechte, v hovädzom mäse sa možno nachádza nedeklarovaná konské mäso. Pôvodný zdroj mäsa nie je známy, z dvoch holandských veľkoobchodov však putovalo do 130 medziskladov a obchodných sietí, respektíve do 370 závodov v rôznych európskych štátoch.

Hovorca úradu naznačil, že časť tohto mäsa bola už zrejme skonzumovaná, avšak veľká časť sa mohla spracovať do mrazených produktov, ktoré majú značnú dobu trvanlivosti.

Na spotrebiteľov nečíha síce žiadne nebezpečenstvo, nie je však vylúčené, že aj ich vyzvú, aby dané výrobky nekonzumovali, ale vrátili predajcom.

Holandsko všetky zainteresované krajiny informovalo prostredníctvom ich kompetentných národných orgánov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies