Holandskí vyšetrovatelia tragédie letu MH17 čelia prekážkam pri zbere trosiek

NETKY.SK • 11 November 2014, 14:25 • 2 min
Holandskí vyšetrovatelia tragédie letu MH17 čelia prekážkam pri zbere trosiek

BRUSEL/AMSTERDAM - Tím holandských vyšetrovateľov tragického konca letu MH17 dorazil na miesto pádu lietadla spoločnosti Malaysia Airlines na východe Ukrajiny, ale zatiaľ nebude môcť obnoviť zber a skúmanie trosiek lietadla.

slovakia

left justify in out

 Holandská  televízna stanica NOS dnes potvrdila, že tím desiatich až 15 vyšetrovateľov odcestoval z Donecka s cieľom začať ďalšiu fázu zberu trosiek zostreleného lietadla, avšak vyšetrovatelia krátko na to oznámili, že došlo k nesúladu medzi Holanďanmi a Ukrajincami. Podľa televízie NOS zatiaľ nie je jasné, čo bolo príčinou nezhôd a pozastavenia prieskumnej operácie v regióne, kde dochádza k častým ozbrojeným stretom medzi proruskými povstalcami a ukrajinskými vládnymi silami.
     

Vedúci holandskej vyšetrovacej misie Pieter-Jaap Aalbersberg potvrdil správy, že momentálne neexistuje žiadna dohoda medzi vyšetrovateľmi a ukrajinskou stranou. 
   

"Holandský tím je pripravený začať so zberom trosiek, ale budeme zatiaľ pokračovať v práci, ktorú sme robili aj minulý týždeň," povedal Aalbersberg pre NOS.
     

Vyšetrovatelia z Holandska minulý týždeň našli na mieste dopadu lietadla ďalšie ľudské pozostatky a očakávajú, že nájdu aj ďalšie telesné pozostatky alebo osobné veci, ktoré patrili cestujúcim na palube letu MH17. Nájdené zvyšky a veci budú čo najrýchlejšie zaslané do Holandska. 
     

K zostreleniu lietadla malajzijskej spoločnosti došlo 17. júla nad východnou Ukrajinou, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Doteraz boli identifikované pozostatky 289 obetí. Šéf holandskej diplomacie Bert Koenders v pondelok uviedol, že niektoré ľudské ostatky sa možno už nikdy nepodarí nájsť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies