Holandskí provokatéri zahrajú v Soči skladbu YMCA

NETKY.SK • 21 Január 2014, 17:40 • 2 min
Holandskí provokatéri zahrajú v Soči skladbu YMCA

HAAG - Holandská dychovka, ktorá roky zabáva fanúšikov na rýchlokorčuliarskych ováloch, sa chystá aj do olympijského mesta Soči. A svoj bohatý repertoár presne z tohto dôvodu rozšíri aj o skladbu Y.M.C.A., ktorou chcú holandskí hudobníci poukázať na potláčané práva homosexuálov v Rusku.

slovakia

left justify in out

Skladba YMCA od skupiny Village People zo 70. rokov minulého storočia je niečo ako hymna ľudí s odlišnou sexuálnou orientáciou a je celosvetovo známa. Holandskí provokatéri sú zvedaví, ako zareagujú organizátori ZOH na ich iniciatívu a či vyprovokujú k reakcii aj prezidenta Vladimira Putina. Líder kapely Ruud Bakker však zároveň povedal, že hoci skladbu YMCA určite zahrajú, zároveň nechcú, aby ich vystúpenie sklzlo na úroveň "politických hier". V prvom rade im pôjde o zábavu a dobrú náladu fanúšikov v hľadisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies