Holandskí novinári odhalili rozsiahle zneužívanie mladých dievčat migrantmi

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 07:00 • 2 min
Holandskí novinári odhalili rozsiahle zneužívanie mladých dievčat migrantmi

AMSTERDAM - Vyšetrovanie holandských novín Algeemen Dagblad odhalilo desivú realitu života časti mladých holandských dievčat. Ktoré sa dostali do vydieračských rúk mladých mužov z prevažne imigrantského prostredia. Každý rok je vraj takto zneužitých niekoľko stoviek dievčat ročne.

slovakia

left justify in out

Noviny kontaktovali sociálnych pracovníkov, políciu a expertov. Mladí vydierači a pasáci sú vraj väčšinou Maročania, Turci, Cigáni alebo Černosi z Antíl. Ich hlavnou motiváciou je ľahký zárobok a moc.

 

Psychologička Floort Sas, ktorá s obeťami pracuje, vysvetľuje, že k vydieraniu dievčat sa používajú sociálne médiá. Dievčatá sú natočené pri sexe so svojím priateľom alebo milencom. To potom stačí, aby ich videom mohli vydierať a nútiť k prostitúcii.

 

Marijke van Overveld z holandskej polície novinám povedala: „Hovoríme asi o 1400 obetiach ročne.“ Proces vydierania sa vraj skrátil z mesiacov na dva týždne a menej.

 

Doposiaľ boli podobné prípady známe najmä z Británie, ale ako je vidieť, pôjde o celoeurópsky problém, myslí si server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies