Holandskí experti sa napriek bojom vrátili na miesto pádu lietadla

NETKY.SK • 13 Október 2014, 16:20 • 2 min
Holandskí experti sa napriek bojom vrátili na miesto pádu lietadla

HRABOVE - Štyria holandskí policajní experti sa v pondelok vrátili na miesto pádu malajzijského boeingu zostreleného v júli nad východnou Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Urobili tak v čase, keď sa v tejto časti krajiny aj napriek prímeriu stále intenzívne bojuje. Podľa agentúry Reuters bolo vidieť kúdoly dymu v oblasti vzdialenej asi päť kilometrov od miesta dopadu malajzijského stroja. Holanďania tam pokračovali v zbieraní osobných vecí mŕtvych pasažierov vrátane ich kníh, zubných pást či hodiniek. Tie sú dôležité pri identifikácii obetí, keďže telá viacerých pasažierov sú vo veľmi zlom stave.

 

Holandský premiér Mark Rutte ešte v piatok vyjadril hnev nad tým, že vyšetrovatelia pre prebiehajúce boje medzi ukrajinskou armádou a stále nie sú schopní dokončiť svoju prácu a zozbierať všetky trosky havarovaného lietadla. Holanďania vedúci vyšetrovanie doteraz identifikovali 272 z celkového počtu 298 obetí. Predpokladá sa však, že niektoré telesné pozostatky sú ešte stále na území východnej Ukrajiny. 

 

Lietadlo podľa správy holandských vyšetrovateľov zasiahlo počas letu množstvo objektov letiacich vysokou rýchlosťou. Tie spôsobili rozpad stroja a jeho pád. Správa priamo nehovorí, že lietadlo zostrelili, no jej závery ukazujú tým smerom. Vyšetrovatelia tiež neuvádzajú, kto je za haváriu lietadla zodpovedný. Ukrajina a Západ podozrievajú z tohto činu proruských povstalcov, tí však vinu popierajú a tvrdia, že takýto typ zbrane nevlastnia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies