Holandskí experti na Ukrajine objavili nové telesné pozostatky z letu MH17

NETKY.SK • 12 November 2014, 12:22 • 2 min
Holandskí experti na Ukrajine objavili nové telesné pozostatky z letu MH17

BRUSEL/AMSTERDAM - Tím holandských vyšetrovateľov tragického konca letu MH17, operujúci na mieste dopadu lietadla spoločnosti Malaysia Airlines na východe Ukrajiny, dnes oznámil, že objavil ďalšie telesné pozostatky.

slovakia

left justify in out

Vedúci holandskej vyšetrovacej misie Pieter-Jaap Aalbersberg pre televíznu spoločnosť NOS uviedol, že telesné pozostatky objavili na mieste, kde po dopade Boeingu 777 vypukol požiar. Šéf vyšetrovateľov však nespresnil, či ide o pozostatky jednej alebo viacerých obetí. Podľa jeho slov miestni obyvatelia mu odovzdali nájdené doklady dvoch z pasažierov letu MH17.
      

Vyšetrovatelia z Holandska začali s operáciou zberu trosiek a hľadanie zatiaľ nenájdených zvyškov tiel ešte minulý týždeň, aj sa im podarilo nájsť časti tiel, ktoré boli odoslané do Charkova a odtiaľ do Holandska, 6. novembra však museli svoju misiu dočasne prerušiť.
      

K zostreleniu lietadla malajzijskej spoločnosti došlo 17. júla nad východnou Ukrajinou, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Doteraz boli identifikované pozostatky 289 obetí. Šéf holandskej diplomacie Bert Koenders v pondelok uviedol, že niektoré ľudské ostatky sa možno už nikdy nepodarí nájsť. V rovnakom duchu sa pre médiá vyjadril aj ukrajinský hovorca Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Michael Bochurkiv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona