Holandského princa Frisa previezli po vyše roku v kóme z Británie do vlasti

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 19:38 • 2 min
Holandského princa Frisa previezli po vyše roku v kóme z Británie do vlasti

AMSTERDAM - Holandského princa Johana Frisa, ktorý je od minulého roka v kóme po tom, ako ho na lyžovačke v rakúskych Alpách zasypala lavína, previezli z nemocnice v Londýne do paláca v holandskom Haagu. Oznámila to dnes holandská vláda.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťštyriročný princ zostáva naďalej v kóme s minimálnymi prejavmi vedomia. Vo vyhlásení tlačového odboru holandskej vlády sa podľa agentúry Reuters uvádza, že mu už ďalej nebude poskytovaná nemocničná liečba.

Mladší brat kráľa Viliam-Alexandra a prostredný syn kráľovnej Beatrix, ktorý sa pred vyše desiatimi rokmi vzdal práva na trón, sa vlani vo februári lyžoval mimo vyznačenej zjazdovky neďaleko zimného strediska Lech v rakúskych Alpách, keď ho zachytila snehová lavína.

Princ Friso bol pod lavínou 25 minút, kým ho vytiahli v bezvedomí. Podľa slov lekárov trpel jeho mozog pod snehom nedostatkom kyslíka, čo spôsobilo aj 50-minútovú zástavu srdca.

Princa neskôr letecky prepravili do Londýna, kde ho liečili dodnes. Lekári uňho zistili vážne poškodenie mozgu s tým, že sa zrejme z kómy už nikdy nepreberie.

Princ Friso sa vzdal práva na holandský trón, keď si vzal za manželku ženu neurodzeného pôvodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies