Holandské úrady nariadili stiahnuť z predaja 11.000 ks výrobkov z konského mäsa

NETKY.SK • 14 Január 2014, 15:58 • 2 min
Holandské úrady nariadili stiahnuť z predaja 11.000 ks výrobkov z konského mäsa

AMSTERDAM - Holandské úrady nariadili piatim holandským spoločnostiam, aby stiahli z predaja vo Francúzsku 11.000 nesprávne označených potravinových produktov z konského mäsa. Oznámilo to dnes holandské ministerstvo hospodárstva.

slovakia

left justify in out

Mäso do Holandska prišlo cez Belgicko v období od januára do októbra 2013 a väčšina z neho bola už s najväčšou pravdepodobnosťou skonzumovaná. Mäso bolo nesprávne označené ako hovädzie a nebolo určené na konzumáciu, citovala agentúra Reuters z listu ministerstva poslancom parlamentu.

Výzva úradov na stiahnutie podozrivého konského mäsa súvisí s minulomesačným zatknutím 21 osôb - obchodníkov s dobytkom, mäsiarov a veterinárom vo Francúzsku - pre podozrenie z ilegálneho predaja 200 kusov koní pochádzajúcich zo športového chovu a z chovu pre využitie vo farmaceutickom priemysle. Škandál s predajom konského mäsa sa prevalil už vlani v januári, keď konské DNA zachytili kontrolóri v mrazených hamburgeroch v predaji v Írsku a Británii, ktoré sa tam dostalo pravdepodobne z Rumunska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies