Holandské strany vyzvali otvoreným listom na upokojenie debaty o utečencoch

NETKY.SK • 28 Október 2015, 12:58 • 2 min
Holandské strany vyzvali otvoreným listom na upokojenie debaty o utečencoch

AMSTERDAM - Vodcovia 11 politických strán, ktoré sú v holandskom parlamente, dnes vyzvali na skončenie s vyhrážaním a zastrašovaním v búrlivej debate o poskytnutí prístrešia tisícom žiadateľov o azyl prichádzajúcim do krajiny.

slovakia

left justify in out

V otvorenom liste, ktorý dnes zverejnili, lídri strán uviedli, že chápu silné emócie na oboch stranách debaty. Vyzývajú však občanov, "aby si neplietli vyhrážky a urážky s argumentmi. Nechajte všetkých prehovoriť, dokonca aj keď s nimi absolútne nesúhlasíte," citovala z ich výzvy tlačová agentúra AP.

 

Protestné pochody a zhromaždenia, na ktorých sa diskutovalo o núdzovom ubytovaní pre žiadateľov o azyl, sa v niekoľkých mestách v uplynulých týždňoch zvrhli na vulgárnu výmenu urážok.

Politici upozornili, že narástol počet anonymných vyhrážok zaslaných e-mailom alebo zverejnených na sociálnych médiách. A dodali, že "ľudia, bez ohľadu na svoje názory, ktorí sa správajú takýmto spôsobom, ohrozujú slobodu nás všetkých". Obavy prejavil dokonca aj holandský monarcha. Kráľ Viliam Alexander počas oficiálnej návštevy Číny povedal, že "v Holandsku si veci vyjasňujeme v diskusii, nebijeme sa kvôli nim".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona