Holandské obce a mestá dobrovoľne núkajú ubytovacie priestory pre utečencov

NETKY.SK • 10 September 2015, 17:19 • 2 min
Holandské obce a mestá dobrovoľne núkajú ubytovacie priestory pre utečencov

BRUSEL/AMSTERDAM - Najmenej 125 holandských miestnych samospráv vedie oficiálne rokovania s národnou utečeneckou agentúrou v snahe podať pomocnú ruku pri zvládaní narastajúceho počtu žiadateľov o azyl. Uviedol to dnes spravodajský server DutchNews.nl.

slovakia

left justify in out

Avšak aj napriek všetkým novým ponukám na ubytovanie je v krajine stále nedostatok počtu lôžok, upozornil hovorca národnej agentúry pre utečencov v rozhovore pre denník Volkskrant.

 

Združenie mestských rád VNG oznámilo, že podpora pre zabezpečenie ubytovania pre utečencov sa neustále zvyšuje, mnoho mestských samospráv však chce najskôr túto záležitosť prediskutovať s miestnymi obyvateľmi.

 

Každý týždeň príde do Holandsku okolo 1800 žiadateľov o azyl, okrem toho holandská vláda súhlasila s prijatím 9215 azylantov podľa návrhov z dielne Európskej komisie, aby sa uvoľnil tlak na stredomorské krajiny, ktoré najviac čelia migračným prúdom.

 

Mestá a obce hľadajú vlastné riešenia, ako pomôcť. Mestečko Gouda vyčlenilo priestor bývalých kasární pre utečenecké stredisko, mesto Winterswijk na účely núdzového ubytovania zasa uvoľnilo bývalé zdravotnícke centrum.

 

"Nemôžeme sa pozerať na to, ako rodiny chodia po uliciach a ženy rodia na železničných staniciach. Musíme niečo urobiť," uviedol Frank Roederdinkholder, člen mestskej rady vo Winterswijk pre Volkskrant.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona