Holandská vláda podporí testovanie automatických vozidiel

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 06:29 • 2 min
Holandská vláda podporí testovanie automatických vozidiel

AMSTERDAM - Holandská vláda oznámila, že chce do konca roka podporiť rozsiahle testy automobilov, ktoré sa dokážu šoférovať sami. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vláda Holandska rovnako podporuje plán na povolenie testovania automatických nákladných vozidiel v krajine do roku 2019. Holandská ministerka pre infraštruktúru Melanie Schultz van Haegenová v pondelok povedala, že skúma legislatívne zmeny potrebné na to, aby automatické autá mohli jazdiť po holandských verejných cestách. Návrh zákona chce predložiť začiatkom budúceho roka. Na jeseň chce predstaviť ideálne podmienky a cesty určené na testovanie.

      

Okrem toho prístav v Rotterdame, spoločnosť DAF Trucks a Holandská organizácia pre aplikovaný vedecký výskum spoločne požiadali o testovanie systému prepravy tovaru v štýle karaván na verejných cestách. Tiež chcú používať automatické nákladné autá.
      

Vláda podľa hovorkyne Marianne Wuiteovej verí, že používanie automatických vozidiel povedie k väčšej efektívnosti, bezpečnosti a zníženiu znečistenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies