Holandská vláda naráža na súd pri presadzovaní zákazu predaja marihuany turistom

NETKY.SK • 30 Jún 2011, 09:13 • 2 min
Holandská vláda naráža na súd pri presadzovaní zákazu predaja marihuany turistom

Holandská vláda naráža na súd pri presadzovaní zákazu predaja marihuany turistom

slovakia

left justify in out

img

Plán holandskej vlády zamedziť predaju marihuany turistom v obľúbených "coffee-shopoch" narazil na ďalšiu prekážku po najnovšom rozhodnutí najvyššieho správneho súdu.
      Súd rozhodoval o oprávnenosti nariadenia radnice v meste Maastricht z roku 2006, ktorým zakázala predaj marihuany cudzincom. Užívanie marihuany je pritom v Holandsku práve v coffee-shopoch povolené, ale prechovávanie tejto ľahkej drogy vo väčšom množstve je zakázané. Podľa názoru najvyššieho súdu maastrichtská radnica prekročila svoje právomoci, pretože národná legislatíva na vyššom stupni už upravuje zákaz predaja marihuany.
      Na základe nového rozhodnutia najvyššieho súdu musí vláda pripraviť samostatný zákon a presadiť ho v parlamente, ak chce zamedziť cudzincom k ľahkému prístupu k droge.
      Premiér Mark Rutte v reakcii opätovne prisľúbil, že vláda zákon pripraví, pričom však nešpecifikoval, kedy by ho chcela predložiť.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies