Holandská vláda je proti marihuane v blízkosti škôl

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:21 • 2 min
Holandská vláda je proti marihuane v blízkosti škôl

Holandská vláda je proti marihuane v blízkosti škôl

slovakia

left justify in out

img

Päťdesiatosem z celkového počtu 650 marihuanových kaviarní v Holandsku nespĺňa predpisy stanovené holandskou vládou. Nachádzajú sa príliš blízko škôl a preto im hrozí, že budú zavreté, uviedla dnes holandská spravodajská agentúra ANP.
      Tretina z takzvaných coffee shopov, čiže predajní s licenciou na predaj malého množstva marihuany osobám vo veku nad 18 rokov, sa nachádza priamo v Amsterdame. Medzi ne patrí aj medzinárodne známy coffe shop Bulldog café, ktorý je hneď za rohom prestížnej školy Barlaeaus. V samotnom Amsterdame sa nachádza až 214 marihuanových kaviarní.
      Holandská vláda predstavila návrh zatvoriť kaviarne s voľným predajom marihuany, ktoré sú vo vzdialenosti do 350 metrov od stredných škôl.
      “Kabinet si neželá mať vzdelávanie mládeže zahalené do sladkého dymu,” uviedla v tejto súvislosti Marja van Bijsterveldtová, holandská ministerka školstva.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies