Holandská rýchlokorčuliarka Ter Morsová mení korčule za bicykel

NETKY.SK • 25 Február 2014, 17:07 • 2 min
Holandská rýchlokorčuliarka Ter Morsová mení korčule za bicykel

AMSTERDAM - Dvojnásobná zlatá medailistka zo zimných olympijských hier v Soči chce spoznať aj iné športové prostredie.

slovakia

left justify in out

Holandská rýchlokorčuliarka Jorien ter Morsová sa v lete chystá presedlať od športu dlhých nožov k dráhovej cyklistike. Dvojnásobná zlatá medailistka z nedávnych zimných olympijských hier v Soči chce spoznať aj iné športové prostredie. “Budem to brať s nadhľadom,” povedala Ter Morsová pre De Telegraaf.

 

O svojom športovom multitalente presvedčila 24-ročná Holanďanka v Soči, kde získala zlatú medailu v rýchlokorčuliarskych pretekoch na 1500 m a druhé zlato pridala ako členka víťazného tímu v stíhacích pretekov družstiev. Potom si rodáčka z Enschede vyskúšala aj rýchlokorčuľovanie na krátkej dráhe. Na 1500 m skončila štvrtá a na tisícke sa umiestnila o priečku nižšie. Stala sa vôbec prvou športovkyňou, ktorá si v rámci jedných ZOH vyskúšala dva športy na ľade. Podľa jej slov ešte predtým, než vymení korčule za bicykel na dráhe, absolvuje v dňoch 14. - 16.marca majstrovstvá sveta v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe v Montreale. V tejto discipline je Ter Morsová trojnásobnou majsterkou Európy a dvakrát striebornou na majstrovstvách sveta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies