Holandská polícia zvažuje nasadenie dravých vtákov proti teroristickým dronom

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 18:58 • 2 min
Holandská polícia zvažuje nasadenie dravých vtákov proti teroristickým dronom

HAAG - Holandská polícia zvažuje nasadenie dravých vtákov v boji proti potenciálnym teroristickým útokom realizovaným prostredníctvom dronov.

slovakia

left justify in out

Test tejto stratégie polícia dnes úspešne predviedla pred zástupcami médií neďaleko Haagu, informuje agentúra DPA.

 

Túto neobvyklú zbraň odskúšali už pred niekoľkými mesiacmi, uviedol policajný hovorca s tým, že prvé výsledky sú veľmi sľubné. Polícia a protiteroristické úrady definitívne rozhodnú o použití dravých vtákov v lete. V prípade teroristického útoku pomocou dronov hodlá Haag nasadiť orly.

 

"Ide o technicky jednoduché riešenie technologicky vyspelého problému," tvrdí Sjoerd Hoogendoorn, riaditeľ spoločnosti Guard From Above, ktorá pre políciu testuje niekoľko druhov dravcov. Výcvik dravého vtáka závisí od jeho loveckého inštinktu a môže trvať až rok, dodal.

 

"Pre vtákov predstavuje dron korisť, ktorú dokážu uloviť vo vzduchu a odniesť na bezpečné miesto," vysvetľuje riaditeľ firmy. O netradičnú stratégiu prejavila záujem aj londýnska polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies