Holandská polícia zatkla podozrivého zo streľby v električke

NETKY.SK • 18 Marec 2019, 19:11 • 2 min
Holandská polícia zatkla podozrivého zo streľby v električke

UTRECHT - Holandská polícia zatkla podozrivého zo smrtiacej streľby v električke v Utrechte. Na konci tlačovej konferencie v pondelok večer to novinárom oznámil utrechtský policajný šéf Rob van Bree, ktorého citovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Práve som sa dozvedel, že podozrivého, po ktorom sme pátrali, zatkli," uviedol prítomným médiám van Bree.

Ďalšie podrobnosti ešte nie sú známe.

 

Ozbrojený muž zastrelil v pondelok dopoludnia v električke v Utrechte troch ľudí a ďalších päť osôb zranil. Z miesta činu ušiel a polícia po ňom rozbehla rozsiahle pátranie. Podľa skorších vyjadrení predstaviteľov polície aj starostu mesta išlo pravdepodobne o teroristický útok.

 

 

Polícia vydala takisto fotografiu podozrivého Gökmena Tanisa (37) pochádzajúceho z Turecka a varovala verejnosť, aby sa k nemu nepribližovala. Ozbrojení príslušníci protiteroristického policajného útvaru zároveň obkľúčili budovu neďaleko miesta činu.

 

 

Holandský premiér Mark Rutte vyhlásil, že teroristický útok "nemožno vylúčiť", a prisľúbil, že Holandsko "nikdy neustúpi netolerantnosti".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies