Holandská polícia zadržala výrazne viac migrantov smerujúcich do Británie než vlani

NETKY.SK • 25 Október 2016, 13:57 • 2 min
Holandská polícia zadržala výrazne viac migrantov smerujúcich do Británie než vlani

HAAG - Oveľa viac nelegálnych migrantov než vlani sa podarilo tento rok zadržať holandskej polícii pri ich pokuse dostať sa trajektmi do Veľkej Británie, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na holandské ministerstvo bezpečnosti a spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Od januára do septembra tohto roku zadržali v holandských prístavoch 840 migrantov, kým za celý predchádzajúci rok to bolo iba približne 500 ľudí, uvádza holandské ministerstvo.

 

Migranti sa väčšinou pokúšali vyliezť na kamióny, ktoré mali trajekty prepraviť do Británie. Najvyšší podiel z týchto čiernych pasažierov predstavovali Albánci - až 43 percent, informovala holandská agentúra ANP.

 

Holandské ministerstvo bezpečnosti a spravodlivosti si netrúfa odhadnúť, koľkým migrantom sa podarilo bez odhalenia dostať do Británie. V samotnej Británii tento rok zadržali 190 nelegálnych migrantov prichádzajúcich z Holandska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies