Holandská polícia zadržala v súvislosti s veľkou diamantovou lúpežou sedem osôb

NETKY.SK • 21 Január 2017, 17:01 • 2 min
Holandská polícia zadržala v súvislosti s veľkou diamantovou lúpežou sedem osôb

HAAG - Holandská polícia zadržala v Amsterdame a španielskej Valencii sedem osôb podozrivých z prania špinavých peňazí a tiež účasti na obrovskej ozbrojenej diamantovej lúpeži, ktorá sa odohrala pred 12 rokmi na amsterdamskom letisku Schiphol.

slovakia

left justify in out

Piatich mužov a dve ženy zadržala polícia pri dnešných a piatkových zásahoch. Ide výhradne o holandských občanov, ktorých polícia vypátrala vďaka novým informáciám pri vyšetrovaní najväčšej lúpeže v holandskej histórii.

 

Ozbrojení lupiči preoblečení za pracovníkov letiska sa 25. februára 2005 zmocnili obrneného vozidla s diamantmi a ďalšími šperkami, umiestneného v stráženej časti letiska Schipol.

 

Časť z ich lupu, v hodnote okolo 37 miliónov eur, sa neskôr našla v opustenom aute. Väčšinu z koristi, v hodnote približne 40 miliónov eur, však nikdy neobjavili.

 

Polícia pritom už niekoľko mesiacov po lúpeži zadržala v súvislosti s ňou piatich mužov, všetkých však neskôr prepustila pre nedostatok dôkazov. Či rovnaké osoby zadržala aj tentokrát, zatiaľ zrejmé nie je.

 

Hovorca holandskej polície spresnil, že políciu k zadržaniu doviedli nové informácie, ktoré získala v roku 2016 a ktoré dlhý čas intenzívne preverovala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies