Holandská polícia zadržala podozrivého z hrozby útoku proti škole

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 16:15 • 2 min
Holandská polícia zadržala podozrivého z hrozby útoku proti škole

HAAG - Holandská polícia zadržala v pondelok bývalého študenta Britskej školy v Holandsku (BSN) v meste Leiden v súvislosti s hrozbou útoku proti učiteľom aj študentom. Stredné školy v celom Leidene museli pre hrozbu zrušiť pondelňajšie vyučovanie.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia BSN je zadržaným žiak, ktorého vyhodili zo školy v októbri 2011 "po incidentoch súvisiacich s nevhodným správaním". Britská medzinárodná škola sa nachádza na predmestí Voorschoten. Nemenovaný bývalý študent cez víkend na internetovej stránke 4chan.org pohrozil, že "zastrelí svojho holandského učiteľa a čo najviac študentov". V hrozbe uviedol, že ide o školu v Leidene, nešpecifikoval však, o konkrétne ktorú. Úrady sa preto rozhodli uzavrieť v pondelok všetky stredné školy.

Stredné školy v Holandsku navštevujú deti vo veku od 12 do 16 rokov a v samotnom Leidene sa nachádza najmenej 22 takýchto zariadení. Mesto ležiace severovýchodne od Haagu je známe ako sídlo najstaršej univerzity v krajine. Blízke mesto Alphen aan de Rijn bolo v apríli 2011 dejiskom tragédie, keď útočník ozbrojený poloautomatickou puškou spustil paľbu v nákupnom stredisku, pričom zabil šesť ľudí a najmenej 10 ďalších zranil. Dvadsaťštyriročný páchateľ následne spáchal samovraždu. V meste Veghel na juhu krajiny v roku 1999 spustil paľbu jeden zo študentov miestnej školy, ktorý zranil štyroch spolužiakov a učiteľa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies