Holandská polícia vyšetruje činnosť pobočky Odinových vojakov

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 19:31 • 2 min
Holandská polícia vyšetruje činnosť pobočky Odinových vojakov

AMSTERDAM - Holandská polícia začala vyšetrovanie členov tamojšej pobočky protimigračnej organizácie Odinovi vojaci, ktorí sú podozriví z trestného činu obťažovania.

slovakia

left justify in out

Holandskí Odinovi vojaci z Groningenu totiž oznámili, že zajali istého žiadateľa o azyl, ktorý sa údajne násilne správal k ženám v meste Winschoten na severe krajiny. Informáciu priniesli holandské médiá s odvolaním sa na policajné zdroje.


Podľa nich organizácia upozornila svojich členov prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí na muža, na ktorého následne začala "poľovačka". Zatiaľ nie je jasné, kto sa dopustil útoku na tohto žiadateľa o azyl, pretože Odinovi vojaci popreli použitie násilia.


Organizácia vznikla vlani vo Fínsku a dala o sebe vedieť nedávno aj v ČR. Jej názov pripomína hlavného boha severskej mytológie. Jedného zo zakladateľov organizácie v júni odsúdili vo Fínsku, keď ho uznali vinným z ťažkých útokov na migrantov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies